Εύκολες συνταγές

Μίνι μπισκότα με συνταγή για καφέ

Μίνι μπισκότα με συνταγή για καφέ

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε τη γεύση σας με αυτά τα υπέροχα μίνι μπισκότα εμπλουτισμένα με τις πλούσιες και αρωματικές γεύσεις του καφέ. Αυτές οι λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς είναι ιδανικές για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για γλυκό, ενώ απολαμβάνετε ένα ζεστό φλιτζάνι Joe. Ο συνδυασμός της βουτυρένιας βάσης μπισκότων και της διακριτικής νότας του καφέ δημιουργεί μια παραδεισένια συμφωνία γεύσεων που θα σας αφήσουν να θέλετε περισσότερο. Είτε διοργανώνετε μια συγκέντρωση είτε απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αυτά τα μίνι μπισκότα σίγουρα θα εντυπωσιάσουν. Λοιπόν, ας βουτήξουμε σε αυτήν την απολαυστική συνταγή και ας φέρουμε λίγη γλυκύτητα στη μέρα σας!

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικό
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι

Βούτυρο (ανάλατο, μαλακωμένο)
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι

Αυγό
1

Κόκκοι στιγμιαίου καφέ
1 κουταλιά της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα απολαυστικά μίνι μπισκότα καφέ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή μίξερ βάσης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί
– Λαδόκολλα ή ταψί σιλικόνης
– Σχάρα ψύξης
– Συρμάτινο σύρμα ή πιρούνι (για ανάμειξη)
– Σπάτουλα (για μεταφορά ζύμης)

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.

Βήμα 2: Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη

Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρεμάστε το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα ή έναν αναδευτήρα βάσης.

Βήμα 3: Προσθέστε το εκχύλισμα αυγού και βανίλιας

Προσθέστε το εκχύλισμα αυγού και βανίλιας στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Χτυπήστε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Βήμα 4: Διαλύστε τους κόκκους στιγμιαίου καφέ

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, διαλύστε τους κόκκους στιγμιαίου καφέ σε ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι.

Βήμα 5: Προσθέστε το μείγμα καφέ

Ρίξτε το διαλυμένο μείγμα καφέ στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-αυγού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Το άρωμα του καφέ θα αρχίσει να διαπερνά και θα ξέρετε ότι κάτι νόστιμο ετοιμάζεται!

Βήμα 6: Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα συνδυασμένα.

Βήμα 7: Συνδυάστε υγρά και ξηρά συστατικά

Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρών υλικών στα υγρά υλικά ενώ ανακατεύετε. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Βήμα 8: Δώστε σχήμα στα cookies

Παίρνετε μικρές μερίδες από τη ζύμη και τις τυλίγετε σε μικρές μπάλες, διαμέτρου περίπου 1 ίντσας. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για ελαφρύ άπλωμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βήμα 9: Ισιώνετε και ψήνετε

Ισιώστε απαλά κάθε μπάλα ζύμης με την παλάμη του χεριού σας ή το κάτω μέρος ενός ποτηριού. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Βήμα 10: Δροσίστε και απολαύστε!

Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν απολαύσετε την απολαυστική γεύση τους με τον καφέ. Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή ως πεντανόστιμο από μόνοι τους!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μίνι μπισκότα καφέ είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση, την ανάμειξη, τη διαμόρφωση της ζύμης και την προθέρμανση του φούρνου.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για βίγκαν:
Για μια vegan έκδοση αυτών των μίνι cookies, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο αυγών φυτικής προέλευσης, όπως λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου αντί για αυγά.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη σας είναι φιλική προς τους χορτοφάγους, καθώς ορισμένες μάρκες ενδέχεται να χρησιμοποιούν ανθρακικό κόκαλο κατά τη διαδικασία ραφιναρίσματος. Αναζητήστε βιολογικά ή βέγκαν σάκχαρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι κόκκοι στιγμιαίου καφέ που χρησιμοποιείτε είναι φιλικοί προς τους vegan. Ορισμένες μάρκες μπορεί να προσθέτουν παράγωγα γάλακτος, γι’ αυτό επιλέξτε καθαρή σκόνη καφέ χωρίς πρόσθετα συστατικά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

  1. Μαλακωμένο βούτυρο: Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αλείψετε με τη ζάχαρη. Αυτό θα εξασφαλίσει μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Διάλυση κόκκων καφέ: Για να διαλύσετε αποτελεσματικά τους κόκκους καφέ, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως ο καφές πριν τον προσθέσετε στη ζύμη.
  3. Ψύξη της ζύμης: Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή ή κολλώδης, βάλτε την στο ψυγείο για 15-30 λεπτά πριν την πλάσετε σε μπαλάκια. Αυτό θα διευκολύνει τον χειρισμό και θα αποτρέψει το υπερβολικό άπλωμα κατά το ψήσιμο.
  4. Χρόνος ψησίματος: Προσέχετε τα μπισκότα όσο ψήνονται. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφί στις άκρες όταν γίνουν. Το υπερβολικό ψήσιμο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ξηρά μπισκότα, επομένως είναι καλύτερα να τα ψήσετε λίγο λίγο αν δεν είστε σίγουροι.
  5. Ψύξη: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν την υφή τους και θα τους αποτρέψει από το να γίνουν μουσκεμένοι.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
6g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
15 g

Ίνα
1g

Ζάχαρη
7g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Αυτά τα μίνι μπισκότα καφέ μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους δημιουργικούς τρόπους για να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία:

  1. Συνδυασμός καφέ: Σερβίρετε αυτά τα μπισκότα μαζί με ένα φρεσκοκομμένο φλιτζάνι καφέ. Οι γεύσεις των μπισκότων και του καφέ θα αλληλοσυμπληρώνονται υπέροχα.
  2. Σάντουιτς παγωτού: Γίνετε δημιουργικοί και βάλτε μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό ανάμεσα σε δύο μίνι μπισκότα καφέ για μια νόστιμη παγωμένη απόλαυση.
  3. Πιατέλα μπισκότων: Τοποθετήστε τα μίνι μπισκότα σε μια διακοσμητική πιατέλα ή δίσκο για μια απολαυστική παρουσίαση σε πάρτι ή συγκεντρώσεις. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη ή περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα για μια πρόσθετη πινελιά.
  4. Συσκευασία δώρου: Συσκευάστε μια παρτίδα από αυτά τα μπισκότα σε ένα γοητευτικό κουτί ή βάζο, δεμένο με μια κορδέλα. Κάνουν ένα προσεγμένο σπιτικό δώρο για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Συνθήκες αποθήκευσης:
Για να διατηρήσετε τα μίνι μπισκότα καφέ σας φρέσκα και νόστιμα:

  • Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 εβδομάδα.
  • Εάν ο καιρός είναι ζεστός ή υγρός, φυλάξτε τα στο ψυγείο για να διατηρήσετε την υφή τους και να αποφύγετε την αλλοίωση.
  • Για μακροπρόθεσμη αποθήκευση, καταψύξτε τα μπισκότα σε δοχείο ή σακούλα ασφαλή για κατάψυξη για έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται:
Τα συστατικά αυτών των μίνι μπισκότων καφέ προσφέρουν μερικά πιθανά οφέλη για την υγεία:

  • Καφές: Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να προσφέρει προσωρινή ώθηση στην ενέργεια και την πνευματική εγρήγορση.
  • Βούτυρο: Αν και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, παρέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα και είναι πηγή βιταμινών Α, D, Ε και Κ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Παρέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης.
  • Ζάχαρη: Προσφέρει γρήγορη ενέργεια, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
  • Αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνες και βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12 και σελήνιο.

Παρόμοιες συνταγές:
Αν σας αρέσουν αυτά τα μίνι μπισκότα καφέ, ίσως σας αρέσουν επίσης:

  • Μπισκότα σοκολάτας εσπρέσο: Βάλτε τα μπισκότα σας με την έντονη γεύση του εσπρέσο και τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας για μια απολαυστική απόλαυση.
  • Μακαρόν Μόκα:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button