Εύκολες συνταγές

Συνταγή Mojver με κολοκυθάκια σε δίσκο

Συνταγή Mojver με κολοκυθάκια σε δίσκο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να μαγνητίσετε τις γευστικές σας προτιμήσεις με αυτήν την απολαυστική συνταγή Mojver με κολοκυθάκια σε δίσκο. 🥒🍳 Το Mojver είναι ένα παραδοσιακό τουρκικό πιάτο που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις των κολοκυθιών με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Αυτή η συνταγή το καταλαμβάνει πολύ, προετοιμάζοντάς το σε ένα δίσκο, με αποτέλεσμα ένα τραγανό και γευστικό πιάτο που είναι ιδανικό για να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Κολοκυθάκια (μεσαίου μεγέθους)
4

Αυγά
2

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι

Τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
1/2 φλιτζάνι

Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
2 κουταλιές της σούπας

Άνιθος (ψιλοκομμένος)
2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμυδάκια πράσινα (ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές της σούπας

Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 γαρίφαλα

Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Τρίφτης (για το τρίψιμο των κολοκυθιών)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Φούρνος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Τρίψτε τα κολοκυθάκια

Ξεκινήστε τρίβοντας και τα τέσσερα μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια με τρίφτη. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία από τα τριμμένα κολοκυθάκια, πιέζοντάς τα απαλά με τα χέρια σας.

Βήμα 2: Προετοιμάστε το κτύπημα

Σε ένα μπολ του μίξερ, σπάστε δύο αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να χτυπηθούν καλά. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα γευστικά συστατικά!

Βήμα 3: Γευστικές προσθήκες

Στο κουρκούτι, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση . Ανακατέψτε όλα αυτά τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 4: Συνδυάστε τα κολοκυθάκια με το κουρκούτι

Προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια στο μείγμα της ζύμης και διπλώστε τα απαλά μαζί μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα κολοκυθάκια. Το μείγμα πρέπει να έχει ένα ζωηρό πράσινο χρώμα, που να δείχνει τη φρεσκάδα των συστατικών.

Βήμα 5: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) για να βεβαιωθείτε ότι είναι ωραίος και ζεστός όταν έρθει η ώρα να ψήσετε αυτό το υπέροχο πιάτο!

Βήμα 6: Ετοιμάστε το ταψί

Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα για να μην κολλήσει. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε λαδόκολλα, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.

Βήμα 7: Δώστε σχήμα στο μείγμα κολοκυθιών

Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα των κολοκυθιών και τις βάζετε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, πλάθοντάς τις σε οβάλ μπουρεκάκια ή όποιο σχήμα επιθυμείτε. Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι για ομοιόμορφο ψήσιμο και τραγανότητα.

Βήμα 8: Ψήστε στην τελειότητα

Τοποθετήστε το δίσκο στον προθάλαμο

Βήμα 8: Ψήστε στην τελειότητα

Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κολοκυθάκια και να γίνουν τραγανά εξωτερικά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής mojver με κολοκυθάκια είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το τρίψιμο των κολοκυθιών, την προετοιμασία της ζύμης, τη διαμόρφωση του μείγματος και την προθέρμανση του φούρνου. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 25-30 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος να είναι περίπου 40-45 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για μια vegan εκδοχή αυτής της συνταγής, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές εναλλαγές συστατικών. Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγού, όπως αλεύρι λιναρόσπορου ή σάλτσα μήλου. Αντί για τυρί φέτα, χρησιμοποιήστε ένα vegan εναλλακτικό τυρί ή παραλείψτε το εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δεν περιέχει πρόσθετα ζωικής προέλευσης. Εκτός από αυτές τις αλλαγές, τα υπόλοιπα συστατικά θα πρέπει να είναι ήδη φιλικά προς τους vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν τρίβετε τα κολοκυθάκια, φροντίστε να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία πιέζοντάς τα απαλά. Αυτό θα αποτρέψει τα mojvers από το να γίνουν υγρά.
– Χτυπήστε καλά τη ζύμη για να έχετε μια λεία και ομοιόμορφη υφή.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε την ποσότητα των βοτάνων και των μπαχαρικών σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο σκόρδο, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι ή μαύρο πιπέρι για να ταιριάζει στον ουρανίσκο σας.
– Για να πετύχετε τέλεια τραγανότητα, μοιράστε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο στο λαδόκολλα και φροντίστε να αφήσετε τα κολοκυθάκια mojvers στο δίσκο.
– Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος γιατί οι θερμοκρασίες του φούρνου μπορεί να διαφέρουν. Αφαιρέστε τα mojvers από το φούρνο όταν ροδίσουν και γίνουν τραγανά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για μία μερίδα (το μέγεθος της μερίδας μπορεί να διαφέρει):

<πίνακας>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
7g

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
10 g

Ίνα
2g

Βιταμίνη Α
8% DV

Βιταμίνη C
20% DV

Ασβέστιο
15% DV

Σίδερο
6% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα υπέροχα mojvers κολοκυθιού σε ένα δίσκο συνοδευόμενα από μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού ή μια στύψιμο λεμονιού. Γαρνίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένα βότανα για φρεσκάδα. Μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Για παράπλευρες εναλλακτικές, μπορείτε να τα σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα, ψητά λαχανικά ή πίτα. Η τραγανή υφή των mojvers συνδυάζεται καλά με κρεμώδη ντιπ και σάλτσες, καθιστώντας τα μια φανταστική προσθήκη σε κάθε πιατέλα μεζέ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (πολύ απίθανο!), φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Αυτά τα mojvers κολοκυθάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να τα ξαναζεστάνετε, απλά τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τα απολαμβάνετε φρέσκα εκτός φούρνου για βέλτιστη τραγανότητα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το κολοκυθάκι είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α και κάλιο. Περιέχει επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν ένα υγιές έντερο.

Τα αυγά παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων όπως η βιταμίνη Β12 και το σελήνιο. Συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στη συνολική υγεία των κυττάρων.

Τα βότανα όπως ο μαϊντανός και ο άνηθος όχι μόνο προσθέτουν γεύση αλλά προσφέρουν και

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button